Zichtbaarheid

Goed zien en gezien worden in alle omstandigheden

Goed zien en goed gezien worden is één van de basisregels die moeten nageleefd worden om te rijden zonder risico’s te nemen. De stadslichten, de dimlichten en de grote lichten, de mistlichten en ook de richtingaanwijzers en de ruitenwissers vooraan en achteraan zijn essentiële uitrustingselementen om uw veiligheid en uw visueel comfort te garanderen. In het bijzonder ‘s nachts en in geval van slechte weersomstandigheden!

Of uw koplampen werken, of de lichtbundels goed zijn ingesteld, niet te hoog, niet te laag, en of de lampen goed werken, zowel vooraan als achteraan, het zijn allemaal essentiële elementen die gecontroleerd worden tijdens de technische controle. Een defecte lamp leidt systematisch tot onaangename verrassingen tijdens een controle!

Ook ruitenwissers moeten regelmatig worden nagekeken en vervangen, ze conditioneren immers de optimale zichtbaarheid bij regen of sneeuw en ze bieden ook de mogelijkheid om uw voorruit te reinigen. Opdat uw ‘zichtbaarheidsinstrumenten’ dus efficiënt zouden werken, moet u eraan denken om regelmatig uw verlichting en uw ruitenwissers te laten controleren bij een professional!