Remmen

Efficiënt remmen om de wagen perfect onder controle te houden.

Controleer of laat regelmatig de toestand van uw remblokjes controleren indien uw wagen niet beschikt over een verklikkerlampje dat op het dashboard de slijtage meldt.

Remmen, vertragen, stoppen … Wanneer u rijdt, wordt er veel gevraagd van het remsysteem, vooral in de stad. Een degelijke remvoering en schijven en een degelijk hydraulisch circuit garanderen uw veiligheid, ongeacht de weersomstandigheden of de toestand op de weg. Het volstaat immers vaak om enkele meters vroeger te kunnen remmen om een ongeval te kunnen vermijden!

De remblokken vooraan zijn het element van het remsysteem waarvan het meest wordt geëist. Het geheel wiel/schijf draait héél snel, en die kinetische energie wordt omgezet in warmte tijdens het remmen. Deze bruuske wijzigingen qua temperatuur en wrijving vereisen een minimale dikte van de remblokken. Om ervoor te zorgen dat de remmen efficiënt blijven werken en op een veilige afstand blijven, is het heel belangrijk om de niet-slijtvaste onderdelen regelmatig te vervangen.